28 Mayıs 2008 Çarşamba

SIVAS SICAK ÇERMİK,SOĞUK ÇERMİK KAPLICASI


SİVAS SICAK ÇERMİK KAPLICASI

Sivas Sıcak Çermik Termal Kaplıcası; 46 - 50 santigrat derece arasında ısıya sahip kaplıca suyu sodyumlu, sülfatlı, hidrokarbonatlı, magnezyumlu ve karbonatlı bir bileşime sahiptir.

Kaplıca suyu, romatizma, sinir sistemi, solunum yolu, sindirim sistemi, metabolizma bozuklukları, böbrek ve idrar yolları hastalıklarının tedavisinde yararlı olmaktadır.

Yaz sezonunda kaplıca çadır kent görünümündedir. 1200 civarında çadır ve baraka kurulmaktadır.

Kaplıcada 4 otel,2 açık havuz,2 kapalı havuz ve 87 adet(27 lüks mermer banyo olmak üzere) özel kabin bulunmaktadır.4 otelde toplam 130 oda vardır ve 350 yatak kapasitelidir.

Çamlıca,Karlıpınar ve Şifa otelleri yaz sezonunda açıktir. Termal Kaplıca oteli ise jeotermal enerjiyle ısıtılmaktadır ve 32 oda ve 75 yatak kapasitesi ile yaz-kış açıktır.

Oteli, lokantası, moteli, gazinosu ve diğer ihtiyaca cevap verecek imkana sahip olup yolu asfalttır. Sivas - Ankara asfaltı üzerinde, il merkezine 31 km. uzaklıktadır.


SİVAS SOĞUK ÇERMİK KAPLICASI

Soğuk Çermik Termal Kaplıcası; Sivas merkezine 19 km. uzaklıkta olup, suyun sıcaklığı düşüktür (28C). Konaklama tesislerinin yanı sıra çoğunlukla çadır kurulmaktadır. Kaplıca çevresi ilginç bir topografya ve bitki örtüsüne sahiptir.

Kaplıca suyu içildiğinde mide, bağırsak ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir.Ayrıca romatizma ve sinir hastalıkları tedavisinde de yararlı olmaktadır. Kaplıca suyu içilmektedir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

pansiyon