30 Ocak 2011 Pazar

Kızılcahamam Kaplıca Konaklama Tesisleri

Kızılcahamam Termal Turizm Merkezi / Ankara
İç Anadolu Bölgesinde, Ankara iline bağlı Kızılcahamam ilçesindedir.
Kızılcahamam Termal Tesisleri
Adını bölgedeki kırmızı toprakları ve hamamlarından alan Kızılcahamam, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Uygarlıklar boyunca hastalıklara şifa bulmak amacıyla ziyaret edilen bölge, günümüzde en çok kadın hastalıkları, romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları, ortopedik rahatsızlıklarda faydalı oluyor. 

Kızılcahamam Termal Turizm Merkezi / Ankara

Konaklama
Pansiyonlarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip, dört ayrı otel bulunan kaplıca bölgesinde, fizik tedavi üniteleri, özel banyolar, açık ve kapalı termal havuzlar, çamur ve bitki banyoları bulunuyor. 3 yıldızlı Hotel Ab-ı Hayat’ta, kaynağından çıkan 73′C kaplıca suya terkos suyu katmadan, son sistem teknolojisiyle 40 C’ye düşürerek saf olarak sağlığınıza sunuluyor. Otelin yılbaşı programı 4 gece 5 gün kişi başı 200 milyon lira. Tel: 03127365620






Ulaşım
Kızılcahamam, Ankara’ya 76 kilometre mesafededir. Esenboğa Havalimanı’na 45 dakika uzaklıktaki kaplıcalara, demiryolu ile de gidilebiliyor.Devremülk olarak hizmet veriyor.

Ankara’nın kaplıcaları ile ünlü ilçesi Kızılcahamam’da yeni tesisler hızla yükseliyor. Sıcak ve soğuk su kaynaklarının birlikte fışkırdığı Kızılcahamam’da 10 bin dönüm büyüklüğünde Soğuksu Milli Parkı’nın içinde yer alan dinlenme tesisleri ise binlerce Ankaralı için haftasonu iyi bir dinlenme merkezi. 

Kızılcahamam’daki kaplıca suyu uzmanlarca tespit edilen 24 değişik rahatsızlığa iyi geldiği gibi özellikle romatizma, egzama, kırık-çıkık, kadın hastalıkları, dolaşım yolları ve çocuk hastalıklarına iyi geliyor. Asya Kızılcahamam Termal Tatil Köyü, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Nurten Özer’in onayladığı bir kaplıcada kuruldu. Tatil köyünde; küvette kaplıca suyu kürleri, kaplıca havuzlarında grup terapileri, tek kişilik çamur banyoları bulunmakta.

Suyun Kimyasal Bileşimi:
-Bikarbonat, sodyum, klorür, arsenik, karbondioksit-Büyük Kaplaca- Kızılcahamam Maden Suyu, Acısu Kaplıcası, Acısu Kaynakları.
-Bikarbonat, klorür, sodyum, arsenik-Küçük Kaplıca Kaynağı.
-Bikarbonat, sodyum, kalsiyum, karbondioksit -Sey Hamamı Kaynağı

Suyun Fiziksel Sınıfı
-Hipertermal , hipotonik-Büyük Kaplıca,Küçük Kaplıca Kaynakları
-Hipotermal , hipotonik-Kızılcahamam Maden Suyu Kaynağı
-Termal , hipotonik-Acısu Kaplıcası Kaynağı
-İzotermal , hipotonik-Acısu Kaynağı

Yararlanma Şekilleri: İçme ve banyo kürleri

Konaklama Tesisleri
Konaklama
Asya Kızılcahamam Termal Tatil Köyü, devremülk olarak hizmet veriyor. Tesis haziran ayında her birimiyle hizmete girecek. Tatil köyünün 0800 261 14 34 nolu ücretsiz hattından bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ulaşım
Tesise, İstanbul’dan Ankara güzergahından 3 saatte, Ankara’dan da bir buçuk saatte ulaşabilirsiniz.


Belediye Kaplıcası
Kadınlar ve erkekler bölümü olmak üzere 2 kısımdan oluşan kaplıcada kapalı termal havuz, Türk hamamı, duşlar ve soyunma odaları ile 10 adet özel banyo bulunmaktadır.


Belediye Termal Oteli
Kaplıcaya bitişik ve kapalı geçitli olan otel 130 yatak kapasiteli olup, 28 odada termal sulu küvet bulunmaktadır. Tesis tüm yıl açıktır.


Çam Oteli: (39 oda, 81 Yataklı)
Milli Park içi Kızılcahamam-Ankara

Bilgi İçin Başvurulacak Adres
Ankara İl Turizm Müdürlüğü
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 121
Tel: 312-2292631

Fax: 312-2293661



0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

pansiyon