8 Aralık 2007 Cumartesi

Hatay Reyhanlı Hamamet kaplıcaları




Asırlardır bilinen Hamamat Kaplıcaları, Hatay'ın Amik ovasındadır. Kırıkhan-Reyhanlı yolu üstünde, Kumlu ilçesi sınırları içinde yer almaktadır.
Kaplıca sularının bir benzeri Hindistan'da bulunmaktadır 1700 mg/lt toplam mineralizasyon içeren Hamamat termal suları, gerek toplam mineralizasyon ve gerekse taşıdığı diğer fiziksel ve kimyasal özellikler bakımından şifalı sular arasında çok özel bir yere sahiptir.
Hamamat termal suları ;Klorür ağırlıklı sudur, renksiz, kokusuz ve az gazlıdır. Na, Ca, Fe-Al, SO4, HCO3, CI, NO3 ve H2SIO3 içermektedir. İçinde toksit madde bulunmamaktadır.
Hotel Hamamat’ta, biri bayan havuzu diğeri ,karma olmak üzere 2 kapalı termal havuz ; biri çocuk havuzu diğeri yetişkin havuzu olmak üzere 2 açık yazlık havuz bulunmaktadır.
Hamamat’ta Fitness Center, Basketbol sahası ,tenis kortu ve masaj salonları vardır.
Konferans Salonu 100; büyük toplantı salonu 50 kişiliktir. Bir cep sinema salonu bulunmaktadır.
Hotel Hamamat 09.Şubat.2005 tarih, 25722 sayılı resmi gazetede yayınlanan ; resmi ruhsatlı kaplıcalar listesinde yer almaktadır. Bu nedenle, Bağkur / SSK / Emekli Sandığı karne sahipleri, sevk yaptırıp, tesisin Kaplıca-Termal hizmetlerinden faydalanmaktalar.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

pansiyon