9 Mart 2008 Pazar

ERZURUM KAPLICALARI




Pasinler Kaplıcası

Erzurum Kars karayolunun 30'uncu kilometresindeki Pasinler ilçesinde. Suyun ısısı, 39 derece. Sülfat iyonu, amonyak, kalsiyum, magnezyum ve natrion içeriyor. Yaklaşık 205 metre derinlikten saniyede 15 litre çıkan kükürtlü sıcak suyun romatizma, böbrek hastalıkları, sindirim sistemi, idrar yolları, siyatik, lumbago, nevralji ve çeşitli kadın hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Büyük Çermik, Küçük Çermik ve Turistik Kale Otel havuzunda erkekler ve kadınlar için havuzlar ayrı. Turistik Kale Otel'in kabinli havuzlarından ise ailece yararlanmak mümkün.

Büyük Kaplıca (0442) 661 52 27 Küçük Kaplıca (0442) 661 52 28

NEREDE KALINIR

Turistik Kale Otel
* (0442) 661 49 92

Ilıca Kaplıcası

Erzurum- Erzincan karayolunun 18'inci kilometresindeki Ilıca ilçesinin Yeni Mahalle semtinde. Suyun ısısı, 39.5 derece. Karbon, hidrojen, sodyum, magnezyum, demir, alüminyum, klor içeriyor. Kas, ortopedik, nörolojik, mide, bağırsak, karaciğer, safrakesesi, beslenme bozuklukları ve romatizma hastalıklarının tedavisinde yararlı olduğu düşünülüyor. Kadınlar, erkekler, özel havuz ve banyolar olmak üzere dört farklı havuz yapısı var. (0442) 631 42 12

Köprüköy (Deli Çermik) Kaplıcası

Erzurum- Kars karayolunun 56'ncı kilometresindeki Köprüköy ilçesi yakınında. Sadece yazın kullanılıyor. Çamur banyosu için ideal. Konaklama yeri yok. Suyun ısısı, 26 derece. Bikarbonatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli, demirli ve bromürlü bir bileşime sahip. Romatizma, sindirim sistemi, böbrek ve idrar yolları, kan dolaşımı, kalp hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve romatizma hastalıklarının tedavisinde yararlı olduğu söyleniyor.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

pansiyon